‘t MAURITSHUIS
VERHUURMAKELAARS

Neem vrijblijvend contact op met uw verhuuradviseur

  •  Bas Wiering
  •  024-3572577
  •   06-46835381
  • nijmegen@mauritshuis.info

Als oudste stad van Nederland kent Nijmegen een lange geschiedenis, reeds vanaf de Romeinse tijd. Een geschiedenis met hoogte- en dieptepunten, zoals de bouw van de Valkhofburcht en de St. Stevenskerk in de Middeleeuwen, de inname van de stad door prins Maurits in 1591 en het bombardement in februari 1944. 

Naast historie die overal in de stad terug te vinden is, richt Nijmegen zich op gezondheid, sport (Nijmegen is uitgeroepen tot fietsstad 2016) en ontspanning. Natuurliefhebbers, rustzoekers en sportievelingen kunnen daarvoor uitstekend terecht in de uitgestrekte bossen, de vele heidevelden, polders en ontelbare heuvels. Voor het groen hoeft u trouwens de stad niet uit; de gemeente heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in de diverse stadsparken, kinderboerderijen en speeltuinen, die een leuk uitje bieden voor het hele gezin. Ook voor een dagje winkelen en een avondje uit biedt Nijmegen veel vertier. Voor bourgondisch genieten kunt u terecht bij diverse (eet)cafés en restaurants die zowel in de binnenstad als langs het water u van harte welkom heten. 

De gemeente Nijmegen vindt het erg belangrijk dat zoveel mogelijk mensen deelnemen aan het rijke cultuuraanbod. Zij stimuleert en ondersteunt daarom diverse instellingen en activiteiten in de cultuursector, zoals filmzalen, muziekpodia, theaters, musea, bibliotheken en aanbieders van workshops en cursussen. De nationale en internationale bekende Nijmeegse Vierdaagse bewijst dat Nijmegen een evenementenstad bij uitstek is waarbij een ruim aanbod aan mogelijkheden wordt geleverd.

WELKOM IN NIJMEGEN!

nijmegen