Woning verkopen

De woningmarkt is continue in beweging en vaak onvoorspelbaar. 't Mauritshuis Makelaars begeleid u tijdens het gehele verkoopproces zorgvuldig. Bemiddelen in de verkoop van een woning vraagt om een grote mate van zorgvuldigheid. Met kennis van de regionale markt verkoopt 't Mauritshuis Makelaars tegen een goede prijs met gunstige voorwaarden.

Stap 1: Wat is uw plan?

Heeft u het plan om uw woning te verkopen? Wij maken graag als eerste kennis met u om te horen wat uw situatie is en welke wensen u heeft. Graag maken wij een vrijblijvende afspraak met u om uw woning te inspecteren.

Door uw woning te inspecteren kunnen we een realistische inschatting maken van de waarde. Dit vullen wij aan door onderzoek te doen naar de markt. Op basis daarvan stellen wij een verkoopadvies op. Als u daarna besluit om met ons samen te werken, leggen wij dit vast in een opdracht tot dienstverlening.

Stap 2: Markt

Wij begrijpen dat u niets liever wilt dan de beste prijs voor uw woning, het liefst zo hoog mogelijk. Wij gaan er altijd voor om uw woning voor de best mogelijke prijs te verkopen, maar we moeten wel realistisch blijven!

Om dit te kunnen waarborgen voeren wij een gedegen marktonderzoek uit. Tijdens dit onderzoek wordt er gekeken naar vergelijkbare woningen en een analyse in de buurt. De kennis die wij hebben opgedaan mixen wij met het bezoek aan uw woning en onze eigen kennis en ervaring om tot een resultaat te komen: een verkoopadvies met een inschatting van de verwachte verkoopwaarde, vraagprijs en de verkoopstrategie.

Stap 3: Promoten van de woning

Om uw woning zo goed mogelijk aan te bieden stellen we een publiciteitsplan op om uw woning te verkopen. Daarbij kijken we naar welke marketingtools het beste passen bij jouw woning. Dit doen wij door middel van professionele foto’s, video’s, 360 graden foto’s en plattegronden. Maar ook door een pakkende tekst te schrijven voor de presentatie op onze eigen site en funda.nl. En zullen wij de woning posten op onze Instagram. Onze fotografe en styliste zal voor het maken van de foto’s uw woning kort stylen. Zodat u woning het beste in beeld wordt gebracht. Wij doen net even dat stapje extra!

Voor een goede presentatie hebben wij ook uw hulp nodig! Wij werken aan de promotie maar u dient er natuurlijk wel voor te zorgen dat de woning er netjes uitziet. Voor de foto’s en video maar ook voor als de eerste kijkers op de stoep staan. Zorg ervoor dat het huis opgeruimd is en dat de meeste persoonlijke en kostbare spulletjes zijn weggehaald.

Stap 4: Eerste bezichtiging

Als u ervoor zorgt dat de woning er netjes uitziet, zorgen wij voor de bezichtiging. Wij begeleiden de bezichtiging, kijkers voelen zich vaak niet op hun gemak als de verkoper zelf ook bij de bezichtiging aanwezig is. Kijkers durven dan minder vragen te stellen en opmerkingen te maken. Daarom zullen wij voor u de bezichtiging begeleiden. Wij proberen dan het gevoel van de woning zo goed mogelijk over te brengen en proberen erachter te komen of kijkers geïnteresseerd zijn en waarom (of waarom niet). Dit is voor ons waardevolle informatie. Na afloop van de bezichtiging nemen wij contact met u op om u te vertellen hoe de bezichtiging is gegaan. 

Stap 5: De onderhandeling gaat beginnen

Het is tijd voor het eerste bod. Samen met de geïnteresseerde kandidaat gaan wij in onderhandeling. Het is belangrijk dat wij op dat moment ons hoofd koel houden en wij het maximale uit de onderhandeling halen. Met als doel dat u en de koper tevreden zijn. Dit hoeft niet te betekenen dat dit altijd het hoogste bod is. Soms kan een lager bod veel gunstigere voorwaarden hebben en een hoger bod onzekerheden kennen. Ook hiermee houden wij rekening en adviseren wij u. 

Stap 6: Het officiële gedeelte

Als we eruit zijn gekomen met de onderhandelingen gaan we de koop officieel maken met de koopovereenkomst. Alle afspraken die wij hebben gemaakt worden vastgelegd in de koopovereenkomst. In dit juridische document zijn alle rechten en plichten van de verkoper en de koper vastgelegd. Zijn er dingen niet duidelijk? Wij beantwoorden graag al uw vragen, met een lekker kopje koffie, zodat u met een gerust hart uw handtekening kunt zetten.

Als alle handtekeningen zijn gezet is de koopovereenkomst gesloten.

Stap 7: Notaris

De koopovereenkomst gaat vervolgens naar de notaris. De notaris stelt een datum en tijd vast voor de eigendomsoverdracht, het moment waarop de akte van levering wordt ondertekend.

Na de eindinspectie van de woning gaan we naar de notaris. Tijdens de afspraak bij de notaris controleert de notaris de akte van levering in uw bijzijn en dat van de koper. Als beide partijen de akte van levering hebben ondertekend en als de akte van levering staat ingeschreven in het Kadaster, bent u officieel geen eigenaar meer van de woning.

En dan is het tijd voor champagne, uw huis is verkocht!

Neem contact op met ons