Woning verhuren

Stap 1: Wat is uw plan?

Wilt u uw woning verhuren? Dan maken wij als eerste een afspraak. Zo komt u te weten wat u van ons kunt verwachten en kunnen wij u beter leren kennen. Wij bekijken en bespreken de woning die u zou willen verhuren en de eventuele eisen die u stelt aan een huurder.

Daarnaast geven wij u inzicht in de huidige woningmarkt, de rechten en plichten die u als verhuurder heeft. Daarnaast geven wij u informatie over het huurrecht, dit is een belangrijk onderdeel van ons vak. En geven wij een advies over de verwachte huuropbrengst.

Wilt u uw woning verhuren bij ons? Dan gaan wij over tot het officiële gedeelte. Het bespreken en onderteken van de opdracht tot dienstverlening (OTD). Deze zullen wij naar u toesturen voor (digitale) ondertekening. 

Neem contact op met ons

Stap 2: Woning presentatie

Na het ondertekenen van de opdracht tot dienstverlening gaan wij aan de slag met de promotie van uw woning. Wij zorgen natuurlijk dat uw woning zo goed mogelijk en bij zo veel mogelijk potentiële huurders onder de aandacht wordt gebracht. We beginnen hiermee door foto’s en een eventuele video te maken van uw woning. Hiervoor maken wij met u een afspraak en willen wij u vragen om de woning zo goed mogelijk strak te trekken, hierin kunnen wij u ook adviseren. Daarna stellen wij een advertentietekst op en kan de woning worden aangemeld op onze eigen website, Pararius.nl, Funda.nl en zullen wij de woning posten op onze Instagram.

Onderstaande kunnen wij eventueel als aanvullend promotiemateriaal inzetten:

Professionele fotografie en video
Styling advies
Plattegrond

Stap 3: Eerste bezichtiging

Als we aanvragen binnen krijgen voor bezichtigingen, gaan we beginnen met inplannen! Maar niet voordat we de geïnteresseerde vragen om iets over zichzelf te vertellen. Zoals werk, gezin, hoe lang de kandidaat wil huren. Wij zullen voor u de bezichtiging begeleiden, kijkers voelen zich vaak niet op hun gemak als de verhuurder zelf ook bij de bezichtiging aanwezig is. Kijkers durven dan minder vragen te stellen en opmerkingen te maken. Daarom zullen wij voor u de bezichtiging begeleiden. Wij proberen dan het gevoel van de woning zo goed mogelijk over te brengen en proberen erachter te komen of kijkers geïnteresseerd zijn en waarom (of waarom niet). Dit is voor u en voor ons waardevolle informatie. 

Zijn de kijkers geïnteresseerd? Dat is goed nieuws! 

Stap 4: Een geschikte kandidaat

De geïnteresseerde kandidaat zal eerst door ons extra worden gecheckt. Dit doen wij aan de hand van een uitgebreid kredietwaardigheidsonderzoek. Door het controleren van relevante documenten kijken we of de kandidaat wel geschikt is. Denk hierbij aan paspoort, arbeidsovereenkomst, loonstroken en uittreksel basisregistratie personen.

Stap 5: Het officiële gedeelte

Als we alles hebben gecontroleerd en de huurder aan u hebben voorgelegd, stellen we de huurovereenkomst op. Deze sturen wij eerst aan u door ter controle, wanneer u de overeenkomst heeft goedgekeurd wordt de overeenkomst naar de nieuwe huurder gestuurd voor ondertekening. Nadat de huurder heeft getekend bent u aan zet. Als u heeft getekend is het officieel, gefeliciteerd!

Stap 6: Incheck

Na het ondertekenen van de huurovereenkomst plannen wij meteen de incheck in. Daar mag u bij aanwezig zijn, maar dit hoeft niet. Tijdens de incheck stellen wij een inspectierapport op en maken wij foto’s van de huidige staat van de woning. Het inspectierapport is een nulmeting en zal van belang zijn bij de uitcheck van de woning en het afhandelen van de waarborgsom.

Als het inspectierapport is opgemaakt en de foto’s zijn gemaakt en beide partijen het inspectierapport hebben ondertekend is het tijd voor de sleuteloverdracht.

Stap 7: Beheer

Ook het beheer van uw woning kunnen wij uit handen nemen. U wordt als eigenaar ontzorgd, bij storingen defecten en calamiteiten.

Meer informatie over beheer

Neem contact op met ons